U Velikoj većnici Gradske kuće zvanično su uručena priznanja za najbolje sportiste i sportske klubove Subotice. Po odluci žirija najbolji sportista Subotice je rvač Davor Štefanek osvajač Olimpijskog zlata, dok je najbolji sportski kolektiv Rvački klub Spartak, vicešampion  Srbije.

Akcija Sportista godine realizuje se u saradnji nedeljnika Subotičke novine, Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice. Po prvi put najbolje je birao žiri sastavljen od članova koji su bili proglašeni za najbolje seniore Subotice.

Vredno priznanje Davoru Štefaneku i predstavnicima rvačkog kluba Spartak uručio je gradonačelnik Subotce Bogdan Laban – Malo je gradova u Srbiji koji se, poput Subotice, mogu pohvaliti da su grad olimpijskog šampiona. Pratili smo dešavanja u Brazilu, a mi Subotičani, bili smo posebno ponosni kada se čula himna Srbije zahvaljujući našem Davoru. Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo veću podršku sportistima, budžet za sportu smo povećžali u 2017 godini. Već sada smo dosta uradili na izgradnji nove infrastrukture, postavljeni su stubovi za reflektora na Gradskom stadionu, novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, sledi postavljanje nove atletske staze u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, a trudićemo se da kroz saradnju sa Pokrajinom i Republikom obezbedimo što više sredstava. Čestitam svim dobitnicima priznanja a svima vama srećne predstojeće praznike.

Davor Štefanek nije krio zadovoljstvo što je u svom gradu prepoznat i ponovo proglašen za najboljeg sportistu – Poslednjih petnaestak dana u godini protiču u proglašenjima najboljih, primio sam vredne nagrade, a to je znak da sam iza sebe ostavio izvanrednu godinu. Hvala Bogu, poslednje tri godine su takve. Iako nagrade stižu sa svih nivoa, kada budeš najbolji u svom gradu to ima neku posebnu težinu. Subotica je „grad sportova“, a biti najbolji u takvom gradu je velika stvar, za to je potreban vrhunski rezultat. U Subotici se mnogo radi u sportu, a nadam se da dolaze i nove generacije šampiona.